Skip to product information
1 of 3

Acne/Treatment procedūra

Intensyviai odos priežiūrai namuose,

Regular price
€88,99
Regular price
Sale price
€88,99
    Acne/Treatment procedūra yra mūsų kosmetikos chemikų, odos priežiūros specialistų, kosmetologų ir dermatologų sukurta procedūra, kurią sudaro vos 3 žingsniai, kurių pagalba atsisveikinsite su užsikimšusiomis poromis ir spuogais. Tai lyg kosmetologo prisilietimas jūsų namuose, o procedūros protokolo laikytis itin paprasta!
    Description

    Kiekvienos procedūros sėkmė priklauso nuo tinkamo odos paruošimo. Dėl to rekomenduojame kruopščiai ją nuvalyti rūgštiniu prausikliu su AHA ir BHA rūgštimis. Atliekant šį žingsnį neskubėkite: švelniais sukamaisiais judesiais paskirstykite prausiklį ir masažuokite jį apie 2-3 minutes ant sausos veido odos. Tuomet, nuplaukite prausiklį vandeniu ir nusausinkite veidą vienkartine servetėle arba tik veidui skirtu rankšluosčiu. Nepamirškite, kad veido sausinti kūnui skirtu rankšluosčiu negalima – jam pilnai neišdžiuvus, audinyje ima kauptis įvairios mikroorganizmai, kurie gali pabloginti jūsų odos būklę.

    Antrojo žingsnio metu serume esanti salicilo rūgštis yra tirpi riebaluose ir gali prasiskverbti į porą. Taigi, ši rūgštis naudinga riebiai ir į spuogus linkusiai odai, ypač turinčiai atvirų komedonų, dar vadinamų inkštirais. Eksfoliacinės salicilo rūgšties savybės padeda pagerinti šiurkščios ir nelygios odos problemas, dar vadinamas keratosis pilaris bei psoriaze, nes sumažina odos pleiskanojimą ir padeda išvengti tolesnių tokios būklės paūmėjimų

    Galiausiai, jokia procedūra nebus efektyvi, tinkamai „neuždarius“ visų aktyvių medžiagų, kurios patenka į gilesnius odos sluoksnius 3-iojo žingsnio metu. Šiam etapui atlikti skirta priemonė, kuri savo sudėtyje turi AHA ir BHA rūgščių kompleksą. Pagrindinė aktyvioji medžiaga šiame produkte yra pieno rūgštis. Dėl eksfoliacinių ir priešuždegiminių savybių, pieno rūgštis yra veiksminga sprendžiant aknės pažeistos odos problemas. Tyrimais pademonstruota, kad net 5% pieno rūgšties losjonas yra veiksmingas gydant aknę: po 12 savaičių, uždegiminiai pažeidimai pagerėjo 61%, o neuždegiminiai 43,3% [1].


    Acne/Treatment procedūros nauda:

    • Skatina odos ląstelių atsinaujinimą (eksfoliaciją);
    • Padeda kovoti su aknės (acne) pažeistos odos problemomis;
    • Padeda mažinti išsiplėtusias poras ir jų matomumą;
    • Skaistina ir suvienodina veido odos toną;
    • Ramina ir mažina odos paraudimus;
    • Padeda palaikyti tinkamą odos drėgmės lygį;
    • Tinka mišriai ir riebiai odai ir/arba probleminei odai.
    How to use

    Acne/Treatment procedūros protokolas:

    1 žingsnis: naudokite 1-2 rūgštinio prausiklio su AHA ir BHA rūgštimis dozatoriaus paspaudimus ir švelniais, sukamaisiais judesiais įmasažuokite priemonę į sausą veido odą. Nepamirškite kruopščiai nuvalyti sunkiai prieinamas bei problemines veido vietas. Nuplaukite vėsiu vandeniu ir nusausinkite veidą vienkartine servetėle arba tik veidui skirtu rankšluosčiu.

    2 žingsnis: vos 3-4 lašus serumo nuo spuogų su salicilo rūgštimi švelniai įtapšnokite į veido bei kaklo odą.

    3 žinsgnis: 2-3 dozatoriaus aktyvaus veido gelio nuo spuogų su pieno ir salicilo rūgštimis paskirstykite ant veido ir kaklo odos.

    Įspėjimai: Tik išoriniam naudojimui. Nenaudoti, jeigu yra padidėjęs jautrumas (alergija) vienai iš sudedamųjų dalių. Vengti tiesioginio kontakto su akimis. Laikyti vaikams neprieinamoje vietoje.

    Scientific validity

    Pagrindinį vaidmenį šioje procedūroje atlieka trys AHA ir BHA klasės rūgštys: pieno, glikolio ir salicilo. 

    Dėl eksfoliacinių ir priešuždegiminių savybių, pieno rūgštis yra veiksminga sprendžiant aknės pažeistos odos problemas. Tyrimais pademonstruota, kad net 5% pieno rūgšties losjonas yra veiksmingas gydant aknę: po 12 savaičių, uždegiminiai pažeidimai pagerėjo 61%, o neuždegiminiai 43,3% [1]. Pieno rūgštis (kaip natrio laktatas) yra natūralaus odos drėkinimo faktoriaus arba NDF komponentas, kuris dėl savo unikalios struktūros, leidžiančios surišti vandenį odoje, drėkina ją [2]. Ši rūgštis padeda padidinti keramidų gamybą odoje. Keramidai gali surišti vandenį ir lipidus, taip sustiprindami odos apsauginę (barjerinę) funkciją ir gebėjimą išlaikyti drėgmę, todėl oda tampa stangresnė, o smulkių raukšlių gylis sumažėja [2]. Salicilo rūgštis yra lipiduose tirpus ingredientas, o tai reiškia, kad ji gali veiksmingai prasiskverbti į odos poras. Dėl to ši rūgštis naudinga riebiai ir į spuogus linkusiai odai, ypač turinčiai atvirų komedonų, dar vadinamų inkštirais [3]. Eksfoliacinės salicilo rūgšties savybės padeda pagerinti šiurkščios ir nelygios odos problemas, dar vadinamas keratosis pilaris bei psoriaze, nes sumažina odos pleiskanojimą ir padeda išvengti tolesnių tokios būklės paūmėjimų [4, 5]. Glikolio rūgštis yra mažiausios molekulinės masės tarp visų AHA rūgščių ir tyrimų metu nustatyta, kad padeda mažinti uždarų komedonų, papulių ir pustulių kiekį. Be bėrimo elementų, tiriamiesiems pagerėjo bendra odos tekstūra ir sumažėjo esamų porų kiekis bei dydis [6].

    Active ingredients

    Pieno rūgštis (INCI: LACTIC ACID) 

    Pieno rūgštis chemiškai yra hidroksi anglies rūgštis; alkano rūgštis, turinti ir karboksi grupę, ir hidroksi grupę. Pieno rūgštis yra bespalvis arba šiek tiek gelsvas, į sirupą panašus skystis, kurį galima lengvai sumaišyti su alkoholiu ir vandeniu. Tai endogeninė medžiaga, kuri yra L-(+) pieno rūgšties pavidalu prakaite, kraujyje, raumenų serume, inkstuose, tulžyje ir seilėse. Tai alfa-hidroksi rūgštis, turinti higroskopinių savybių. Pieno rūgšties druskos ir esteriai vadinami laktatais. Laktato pavidalu pieno rūgštis yra svarbus tarpinis metabolizmo produktas, pavyzdžiui, kaip cukrų skilimo produktas pieno rūgšties fermentacijos metu. Pieno rūgšties, be kita ko, yra vadinamojoje hidrolipidinėje plėvelėje – odos apsauginėje rūgščių mantijoje. Padeda išlaikyti subalansuotą odos pH vertę. Be kitų medžiagų, tokių kaip baltymai, cukrus ir karbamidas, pieno rūgštis dėl savo higroskopinių savybių užtikrina gerą drėgmės įsiskverbimą į odą. Odos priežiūros produktuose, tokiuose kaip odos kremai, pieno rūgštis (INCI: LACTIC Acid; druskos: LACTATE) dažnai naudojama sausoms odos vietoms prižiūrėti. Kartu su kitomis medžiagomis pieno rūgštis taip pat reguliuoja  produkto pH vertę. Tokiu būdu užtikrinama, kad naudojant produktą nepakenktų odos apsauginė rūgštinė danga. Be to, dėl keratolitinių savybių (sustabdo keratinizaciją) pieno rūgštis naudojama odos priežiūros ir raginio sluoksnio tobulinimo priemonėse. Pieno rūgštis taip pat naudojama skystuose muiluose, nes ji turi antibakterinį poveikį [7].

    Glikolio rūgštis (INCI: GLYCOLIC ACID)

    Glikolio rūgštis, priklausanti alfa hidroksi rūgščių (AHA) grupei, yra žinoma dėl savo keratolitinio poveikio, kuris skatina negyvų odos ląstelių pasišalinimą nuo odos paviršiaus ir palengvina naujų ląstelių regeneraciją. Ji efektyviai mažina smulkias raukšles ir lygina odos tekstūrą, veikdama kaip humektantas (pritraukia drėgmę prie odos paviršiaus) ir didindama odos drėgmės lygį. Glikolio rūgštis taip pat yra efektyvi kovojant su akne, nes padeda pašalinti užsikimšusias poras ir mažina odos uždegimus. Be to, ši rūgštis naudojama hiperpigmentacijos mažinimui dėl jos gebėjimo skatinti naujų ląstelių gamybą. Svarbu naudoti odos apsaugą nuo saulės naudojant glikolio rūgštį, kadangi ji padidina fototoksiškumą ir būtina vengti per didelės koncentracijos produktų, ypač turint jautrią odą, siekiant išvengti sudirginimo ir pažeidimų.

    Salicilo rūgštis (INCI: SALICYLIC ACID) 

    Cheminiais terminais, salicilo rūgštis yra hidroksikarboksirūgšties dalis, nes joje yra karboksi ir hidroksi grupės. Ji yra tirpi riebaluose ir ir gali prasiskverbti į poras. Dėl šios priežasties tai yra rūgštis, kuri plačiai naudojama kosmetikos produktuose, skirtuose aknės pažeistai odai. Be to, ši rūgštis mažina uždegimą skatinančių prostaglandinų susidarymą ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Metilo esterio pavidalu ji randama eteriniuose aliejuose ir kaip fitohormonas įvairiuose augaluose, kur ji tarnauja kaip augalų lapų, žiedų ir šaknų apsauga. Kosmetinio pilingo metu salicilo rūgštis suardo raginio sluoksnio ląstelių jungtis. To pasekoje negyvos odos ląstelės nusilupa ir atsiveria užsikimšusios poros, todėl veido oda tampa lygesnė [8].

    Reference list

    [1] GARG, Taru, et al. Long term topical application of lactic acid/lactate lotion as a preventive treatment for acne vulgaris. Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology, 2002, 68: 137.

    [2] ARIF, Tasleem. Salicylic acid as a peeling agent: a comprehensive review. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 2015, 455-461.

    [3] ALGIERT‐ZIELIŃSKA, Barbara; MUCHA, Paulina; ROTSZTEJN, Helena. Lactic and lactobionic acids as typically moisturizing compounds. International journal of dermatology, 2019, 58.3: 374-379.

    [4] FLUHR, Joachim W.; CAVALLOTTI, Claudia; BERARDESCA, Enzo. Emollients, moisturizers, and keratolytic agents in psoriasis. Clinics in dermatology, 2008, 26.4: 380-386.

    [5] GRIMES, Pearl E., et al. The use of polyhydroxy acids (PHAs) in photoaged skin. Cutis, 2004, 73.2 Suppl: 3-13.

    [6] SHARAD, Jaishree. Glycolic acid peel therapy–a current review. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 2013, 281-288.

    [7] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/7749/lactic-acid/ 

    [8] Prieiga internetu: https://cosmileeurope.eu/lt/inci/sudedamoji-dalis/14076/salicylic-acid/ 

    FAQ

    Kaip veikia Acne/Treatment procedūra?

    Procedūra prasideda nuo veido valymo naudojant pieno, glikolio ir salicilo rūgštis turintį prausiklį, kuris padeda pašalinti negyvas odos ląsteles ir išvalo poras. Tada naudojamas salicilo rūgšties serumas, kuris yra efektyvus sprendžiant aknės problemas ir mažinant užsikimšusias poras. Galiausiai, pieno rūgšties gelis veikia kaip drėkinamasis ir šviesinantis agentas, mažinantis smulkias raukšleles ir pigmentaciją.

    Kokioms odos problemoms ši procedūra yra ypač efektyvi?

    Ši procedūra ypač tinka riebiai, probleminei odai, padeda kovoti su akne, inkštirais, didelėmis poromis, taip pat tinka odai su hiperpigmentacija ir smulkiomis raukšlelėmis.

    Kaip dažnai rekomenduojama atlikti šią procedūrą?

    Procedūros dažnumas priklauso nuo individualių odos poreikių ir jos jautrumo. Pradėti rekomenduojama nuo karto per savaitę, stebint odos reakciją. Jei oda gerai toleruoja procedūrą, galima didinti dažnumą, tačiau reikėtų vengti per didelio dažnumo, kad nesukeltumėte per intensyvios odos eksfoliacijos. 

    Kokios yra galimos šalutinės reakcijos?

    Galimos šalutinės reakcijos apima odos paraudimą, sudirgimą, sausumą ar niežėjimą. Sumažinti šalutines reakcijas galima naudojant drėkinamuosius produktus arba atlikti drėkinamąją Hydra/Touch procedūrą ir dienos metu naudojant SPF. 

    Ar šią procedūrą galima derinti su kitomis odos priežiūros priemonėmis?

    Dėl didelio rūgščių kiekio šioje procedūroje, svarbu būti atsargiems derinant ją su kitais aktyviais ingredientais, pavyzdžiui, retinoidais ar vitaminu C. Rekomenduojama šią procedūrą atlikti vakare ir ryte naudoti drėkinamuosius produktus. 

    Acne/Treatment procedūra
    Acne/Treatment procedūra