Atsikratykite išsiplėtusių porų: NIACINAMIDAS

Atsikratykite išsiplėtusių porų: NIACINAMIDAS

Niacinamidas, kaip aktyvusis ingredientas yra tinkamas beveik bet kokiai odos problemai spręsti ir visiems odos tipams. Daugelis kosmetikos chemikų šį ingredientą vadina kiekvienos formulės must-have, tačiau ar žinote, kokiai problemai spręsti mes panaudojome niacinamidą?

Mūsų išvados apie bet kurį ingredientą visada grindžiamos publikuotais moksliniais tyrimais. Be to, sukūrę kosmetikos produkto prototipą, jį testuojame su bent 10 savanorių ir formulių efektyvumą įrodome nepriklausomose laboratorijose. Tad tai, ką aptarime savo tinklaraštyje yra tyrimais įrodyta ir nenuginčijama tiesa! 

Apie ką mes kalbėsime šiandien:

= Kas yra niacinamidas?
= Kaip niacinamidas veikia jūsų odą?
= Kaip naudoti niacinamidą?
= Kokiame amžiuje galima pradėti naudoti niacinamidą?
= Kaip į savo odos priežiūros rutiną įtraukti niacinamidą?
= Kada tikėtis rezultatų, pradėjus naudoti niacinamidą?
= Galimi niacinamido šalutiniai poveikiai.
= Moon/Cosmetics produktai, savo sudėtyje turintys naicinamido.

Kas yra niacinamidas?

Niacinamidas dar žinomas kaip vitaminas B3 arba nikotinamidas ir yra vandenyje tirpus vitaminas, kuris padeda efektyviai sumažinti išsiplėtusias poras, gerina bendrą odos tekstūrą, netolygų odos toną, mažina smulkias raukšleles ir sustiprina apsauginį odos barjerą.

Kaip niacinamidas veikia jūsų odą?

Niacinamidas yra daugiafunkcinis bioaktyvus ingredientas, kuris odoje veikia keliais skirtingais mechanizmais. Kai niacinamidas yra tepamas ant odos, jis suskaidomas į vitaminą, kurį mūsų ląstelės gali naudoti: kofermentą, vadinamą nikotinamido adenino dinukleotidą (NAD). NAD yra būtinas kofermentas daugelyje ląstelių medžiagų apykaitos procesų. Odoje NAD padeda atstatyti pažeistas ląsteles ir palaikyti ląstelių energijos lygį, kuris yra būtinas sveikai odos funkcijai​!

Niacinamidas gali spręsti specifines problemas, tačiau esame įsitikinę, kad nepriklausomai nuo odos tipo, šis ingredientas gali padėti pagerinti odos būklę vos per 4 savaites. Pažvelkime į rezultatus dar detaliau!

Niacinamidas mažina išsiplėtusias poras

Niacinamidas labiausiai garsėja savo gebėjimu sumažinti poras. Moksliniai tyrimai tiksliai neaprašo, kaip šis vitaminas sumažina porų dydį, tačiau Moon/Cosmetics mokslininkai šią ingreidento savybę patvirtino nepriklausomais tyrimais, atliktais naudojant poras mažinantį ir sebumą reguliuojantį serumą su niacinamidu.

Tyrimais įrodyta, kad naudojant šį serumą 100% savanorių pamatė bendrą odos būklės ir tekstūros pagerėjimą, o vos po 4 savaičių produktas sumažina sebumo išsiskyrimą net 28%! Atitinkamai įrodyta, kad poras mažinantis ir sebumą reguliuojantis serumas mažina išsiplėtusių porų kiekį.

Niacinamidas padeda drėkinti odą

Kita niacinamido nauda yra ta, kad jis padeda atnaujinti ir atkurti odos paviršių nuo drėgmės praradimo ir dehidratacijos. Šis ingredientas stiprina odos barjerą, skatindamas natūraliai odoje esančių keramidų (riebalų rūgščių) gamybą odoje. Keramidai yra būtini odos apsauginio barjero funkcijai palaikyti, o esant tinkamai apsaugai oda tampa atsparesnė drėgmės praradimui ir mažiau linkusi į sausumą bei sudirginimus​.

Niacinamidas padeda kovoti su pigmentacija

Niacinamidas padeda sumažinti odos spalvos pokyčius ir netolygų odos toną. Koncentracijos nuo 5% ir daugiau, niacinamidas veikia per du skirtingus mechanizmus ir taip užtikrina, kad neatsirastų nauji odos spalvos pokyčiai (pigmentacija). Tuo pačiu metu niacinamidas padeda sumažinti esamus odos spalvos pokyčius ir taip odos tonas tampa tolygus.

Kaip naudoti niacinamidą?

Niacinamidas yra suderinamas su kitais stipriais ingredientais, tokiais kaip peptidai, hialurono rūgštis, AHA, BHA ir visų tipų antioksidantai, įskaitant retinolį ir vitaminą C. Naudojant niacinamidą su kitais bioaktyviais ingredientais, galima pasiekti puikių rezultatų.

Niacinamido naudojimas yra itin paprastas ir jį naudoti rekomenduojame pagal jums puikiai žinomą Moon/Cosmetics odos priežiūros rutiną:

1 = Prausiklis
2 = Tonikas
3 = Serumas (įskaitant serumą su niacinamidu)
4 = Kremas
5 = SPF

Nuo kokio amžiaus galima pradėti naudoti niacinamidą?

Niacinamidas yra saugus ingredientas, kurį galite pradėti įtraukti į savo rutiną nuo paauglystės. Paauglystėje jis gali būti ypač naudingas, nes padeda subalansuoti riebalų gamybą ir sumažinti užsikimšusias poras!

Koks yra šalutinis niacinamido poveikis?

Niacinamidas yra gerai toleruojamas ingredientas ir paprastai padeda raminti odos sudirgimus. Tačiau kai kuriems žmonėms niacinamidas gali sukelti odos paraudimą, tiek tepant išoriškai, tiek vartojant kaip papildą. Vienas iš pagrindinių veiksnių, kodėl niacinamidas gali sukelti odos reakcijas, yra laisvosios niacino rūgšties kiekis produkte. Niacinamidas ir niacino rūgštis yra dvi skirtingos vitamino B3 formos, tačiau jos gali turėti skirtingą poveikį odai. Jei kosmetikos produkte yra per daug laisvosios niacino rūgšties, tai toks produktas gali sukelti odos paraudimą ir kitus nemalonius pojūčius​. Moon/Cosmetics produktuose naudojamos stabilios niacinamido formos ir šios reakcijos yra mažai tikėtinos.

Kokius produktus rinktis su niacinamidu?

Geriausiems rezultatams pasiekti naudokite ilgai ant odos paviršiaus išlaikomas niacinamido formules: tonikus, serumus ar kremus. Nuplaunamų produktų kontaktinis laikas su jūsų oda yra trumpas, tad tikėtina, kad tokio tipo produktas nebus efektyvus!