Veido kremai: nuo senovės Egipto iki šiuolaikinių tendencijų.

Veido kremai: nuo senovės Egipto iki šiuolaikinių tendencijų.

Veido kremai šiandien yra neatsiejama odos priežiūros dalis kiekvienai moteriai ir bene kiekvienam vyrui. Tačiau ar kada nors susimąstėte, kaip atsirado veido kremai? Šiame straipsnyje aptarsime veido kremų istoriją bei dabartines odos priežiūros tendencijas.

 

Veido kremų istorija

Jau senovės civilizacijos suprato, kad oda reikalauja ypatingos priežiūros. Egiptiečiai buvo vieni pirmųjų, kurie pradėjo naudoti kremus tiek kūno, tiek veido odos priežiūrai. Jie naudojo natūralias medžiagas, tokias kaip alyvuogių aliejus, bičių vaškas ir rožių vanduo. Kleopatra, garsėjusi savo grožiu, taip pat turėjo savo veido kremų receptus, kurie padėjo išlaikyti odos švytėjimą. Senovės graikai ir romėnai taip pat suprato odos priežiūros svarbą. Jie taip pat naudojo įvairius aliejus ir augalinius ekstraktus, kurie padėdavo drėkinti ir maitinti odą.

Vėliau,  viduramžiuose, veido kremai buvo gaminami iš natūralių ingredientų, tokių kaip rožių vanduo, levandų aliejus ir bičių vaškas. Tokie kremai buvo naudojami ne tik odos drėkinimui, bet ir kaip kvepalai! Modernieji veido kremai buvo pradėti gaminti XX amžiuje, kai kosmetikos pramonė pradėjo naudoti pažangesnes technologijas ir ingredientus. 1911 m. Nivea išleido pirmąjį modernų drėkinamąjį kremą, kuris tapo vienu iš populiariausių produktų ir savo pozicijos neužleido labai ilgą laiką.

 

Dabartinės veido kremų tendencijos

Šiandien veido kremai yra personalizuojami ir pritaikyti skirtingiems odos tipams bei poreikiams (problematikoms). Vis daugiau žmonių renkasi veido kremus, pagamintus iš natūralių ir ekologiškų arba tvarių ingredientų. Nors natūralumas kosmetikoje yra daug diskusijų kelianti tema, pastaraisiais metais natūralių produktų populiarumas stipriai išaugo.

Šiuolaikiniai veido kremai dažnai yra praturtinti aktyviaisiais ingredientais, pasižyminčiais odai naudingomis funkcijomis. Dabar ypač populiaru veido kremų formuluotėse naudoti antioksidantus, hialurono rūgštį, retinolį, įvairius vitaminus ir peptidus, kurie padeda kovoti su senėjimo požymiais, skaistinti odą bei kovoti su įvairiais uždegimais ar sudirgimais. Vis daugiau vartotojų atkreipia dėmesį ir į kremus, turinčius apsaugą nuo saulės (SPF). Tokie produktai ne tik padeda drėkinti, skaistinti ar stangrinti odą, bet kartu apsaugo ją nuo žalingų UV spindulių, kurie gali sukelti ankstyvą senėjimą ir odos vėžį. Visgi sparti technologijų pažanga ir šiuolaikinės tendencijos skatina vartotojus rinktis personalizuotus veido kremus, pritaikytus individualiems odos poreikiams ir kurie atlieka kelias funkcijas vienu metu.

Moon/Cosmetics specialistai visuomet rekomenduoja atkreipti dėmesį į savo odos poreikius ir rinktis veido kremus, kurie atitinka individualią odos būklę ir problematiką. Su tinkama priežiūra ir gerai parinktais produktais, jūsų oda gali atrodyti nepriekaištingai!